Idag används antibiotika i många delar av världen till djur i förebyggande syfte samt för att de ska växa bättre. Detta görs dels för att köttindustrin ska tjäna mer pengar då de inte vill att kött ska gå till spillo. I Sverige är inte detta tillåtet utan att ha först varit i kontakt med veterinär som intygat att djuret är i behov av antibiotika på grund av sjukdom. Detta har resulterat i att Sverige använder minst antibiotika till livsmedelsproducerande djur av alla EU-länder.

Av all antibiotika som produceras går två tredjedelar till djuruppfödning. Överskridning av antibiotika kan resultera i resistens vilket just köttindustrin bidrar till i detta fall. I boken Näringsjägaren av Food Pharmacy beskrivs antibiotikaresistens som “Ett av de mest allvarliga hoten mot den globala folkhälsan”. 

Forskning menar på att multiresistenta bakterier är effekten av överkonsumtion av antibiotika och att om det inte görs några åtgärder mot detta kommer det att vara den vanligaste dödsorsaken år 2050. Detta betyder då att fler människor kommer att dö av resistenta bakterier än av cancer. 

Som nämndes i början av texten så är Sverige det land i EU som använder minst antibiotika inom djursektorn och därför rekommenderar vi er att välja svenskproducerat ekologiskt naturbeteskött när ni handlar! 

Glöm inte!
Genom att alla bidrar med sin del kan det göra stor skillnad i det stora hela!
 
Läs hela inlägget »

Torsdagen den 29/8 mellan klockan 18:00-19:30 bjuder vi in till en föreläsning i Malmö där vi går igenom autism, ADHD, ADD och andra relaterade tillstånd.

Är du i en nära relation till någon som har en NPF-diagnos eller själv är diagnotiserad? Då är du välkommen till denna föreläsning där ni kommer att få en större förståelse för vad kost och livsstil kan påverka i rätt riktning.

Lüning Näringsklinik arbetar med analyser, kosten samt örter och näringstillskott för att stärka din hälsa på ett naturligt sätt. Sedan 10 år driver vi kliniker i Malmö och Helsingborg. Varmt välkommen!

Datum: 29 augusti 2019
Plats: Holmgatan 4, Malmö, våning 2
Tid: 18:00-19:30
Kostnad: 295:-/person

OBS - begränsat antal platser - först till kvarn!

► Klicka här för att säkra din plats! 

Läs hela inlägget »
Näringsterapeut Anette Lüning har över 10 års kunskap av att tolka hårmineralanalyser, nedan presenteras hennes tre främsta anledningar till varför du bör göra en hårmineralanalys! 
  1. Det är viktigt att prioritera sin hälsa. Dina belsut du tar kring din hälsa idag kommer att påverka din hälsas framtid. Det är vanligt att man inte förstår vikten i att förebygga eventuella sjukdomar och tar sin kropps förmåga för givet. Genom en hårmineralanalys får du en klarare bild för hur du bör gå tillväga för att stärka din kropp. 
  2. En hårmineralanalys visar mängden mineraler, spårmineraler och tungmetaller i kroppen samt hur olika ämnen står i relation till varandra. Förutom att se vilken nivå man ligger på mineraler och tungmetaller kan man utifrån mönster se vilka organ som är ur balans och därmed sätta in specifika näringstillskott för att stötta dem. 
  3. Många ställer ofta frågan “Varför tar man inte ett blodprov istället?”  - Den största anledningen till varför hårmineralanalys har blivit så populärt är eftersom den visar kroppens näringsstatus några månader tillbaka i tiden, medan ett blodprov endast visar din näringsstatus just den sekunden som provet tas. Du får helt enkelt en tydligare bild som återspeglar en längre period av ditt liv som ger en större förståelse för näringsterapeuten att tolka ditt resultat. 
 

När du beställer en hårmineralanalys ingår alltid 20 minuters konsultation per telefon/Skype. Naturligtvis har du även möjlighet att gå igenom analysen på någon av våra kliniker i Malmö eller Helsingborg. 

Varför behövs en tolkning av analysen?
Analysen ger en viss tolkning av resultatet, men vi ger en djupare förklaring av analyssvaret. Här har du dessutom chansen att ställa specifika frågor som du undrar över. 

► Läs vidare om hårmineralanalys här

► Köp hårmineralanalys här (Ange rabattkoden "HÅRMINERALANALYS" för 200:- avdrag i kassan t.o.m 31/8 2019.)

► Vid frågor kontakta oss gärna här 

Läs hela inlägget »

Idag för tre år sedan hängde jag och min man i en takpool på vårt hotell på Bali! Vi hade haft en fantastisk semester och skulle åka hem dagen efter.
Det var dagen jag upptäckte min sjukdom jag hade drabbats av - Alopecia. Som gjorde att jag tappade mitt hår på huvudet fläckvis och allt eftersom så föll mer och mer av.

När jag varit hemma ett kort tag kontaktade jag min vårdcentral, för att ta reda på vad det är som orsakar att håret ramlar av.
På min egna vårdcentral blev jag nästan lite hånad, för det är ju inte så farligt att tappa lite hår tyckte dem.... Då hade ca 30% av mitt hår tappats.
Jag blev tillslut efter mycket tjat och flera samtal skickad till hudspecislisterna på sjukhuset i Halmstad. Där jag fick det konstaterar att det var Alopecia, en autoimun sjukdom som de inte forskar på för den är inte farlig att leva med... Och därmed fanns det inget att göra för att det skulle bli bättre enligt dem!
Eftersom det var hudspecialisterna på sjukhuset jag träffade, som ändå ska vara specialister inom sitt område så litade jag på deras ord.
Sommaren passerade, mer och mer hår föll av och tillslut fick jag peruk utskrivet.
Att vara 29 år och ha peruk var inget jag någonsin trodde jag skulle behöva uppleva men det gjorde iaf att jag slapp att se och bli ständigt påmind om hur fallet faktiskt var.

Där någonstans på vägen började mitt hår sakta komma tillbaka, jag blev gravid och mitt hår började växa mer och mer, så jag trodde att " yes, jag vann över sjukdomen"
I februari förra året hade det vuxit så pass mycket att jag kunde ta av mig peruken efter ha använt det i 1,5 år.
Det var verkligen en dag av glädje, att slippa tänka på om peruken ligger rätt eller om den glidit iväg.

Glädjen höll tyvärr inte i sig så länge, Filippa föddes i juli och redan under hösten började jag tappa mängder med hår, såklart hoppades jag på att det bara var mina hormoner efter graviditeten som ställde till det och så var det  till en start.
I januari fick jag tillbaka en fläck och direkt fick jag tillbaka stressen över hur jag upplevde allt förra gången.En fläck blev två fläckar, osv.

Jag blev rekommenderad att kontakta en klinik nere i Malmö.
Det gick ett tag, vi skulle åka till Thailand och vardagen kom emellan med hopp om att allt bara skulle bli bra, vilket det såklart inte blev utan tvärtom.
Så en måndag eftermiddag i mitten av mars skickade jag iväg ett långt mail till Anette Lüning och förklarade min situation och redan två timmar senare ringde hon upp mig och bokade in mig på ett besök fredagen samma vecka!
Jag åkte ner till Malmö med en positiv inställning och för första gången på tre år så kändes det som att någon tog mina problem på allvar, jag hade ett inbokat möte hos Anette på 1,5 h men jag var hos henne mer än dubbla tiden. Hon gjorde en ordentlig konsultation, gjorde tester på plats, skickade iväg mig till sjukhuset för mängder av blodprover och andra prover som skickades iväg runt halva jorden.

Testerna har visat att mina hormoner är helt ur balans, har gifter i kroppen som jag antagligen har fått via dricksvattnet, min sköldkörtel fungerar ej som den ska och mina dipåer i kroppen är tömda till botten efter många år av av stress och ätit på tok för lite mat.
Tillsammans med flera olika typer av tillskott, droppar, salvor och en kost utan gluten, socker och mejeriprodukter så börjar mitt hår komma tillbaka så smått, men det är en lång väg tillbaka innan min kropp är i balans igen.

Är så tacksam för att jag blev rekommenderad Anette, hon är otroligt proffsig och kunnig inom sitt område och utan henne så skulle jag aldrig bli bra!

Skriver inte detta för att jag vill att få någon uppmärksamhet eller att någon ska tycka synd om mig, utan för om det är någon annan som är i samma situation som mig så finns det hjälp att få - trots vad vår sjukvård säger!
/Linnea Ek
 

Läs hela inlägget »

LÜNING NÄRINGSKLINIK SAMARBETAR MED KÄLLMARKSKLINIKEN
Källmarksklinikens optiker är specialiserade på torra, grusiga eller rinnande ögon.
Det är Sveriges enda renodlade speciallistklinik för torra ögon.
10-20% av Sveriges befolkning har besvär med torra ögon men det finns hjälp att få! Källmarkskliniken utför grundliga undersökningar och individuellt anpassade behandlingar. Klinikerna finns i Kista och Malmö. Klicka här för att komma till deras hemsida. 

Lüning Näringsklinik erbjuder nu även analyser och konsultationer som komplement till Källmarkskliniken. Vi arbetar funktionsmedicinskt  med fokus på näringsämnen för att stärka dina ögon. Boka tid här.

Läs hela inlägget »
Sommaren är äntligen här!
Vad passar inte då bättre än en svalkande smoothie fullproppad med nyttigheter?
Vi har det godaste receptet som vi vill dela med oss till dig. Detta måste du bara testa! Det enda du behöver göra är att införskaffa dig ingredienserna nedan och sedan är din enda uppgift att mixa ihop
allting med en stavmixer! Psst... Välj alltid ekologiska råvaror!
 
Du behöver:
½ fryst banan
1 näve spenat
1 näve grönkål
Saften ur 1 apelsin
Riven ingefära
1 dl mandelmjölk
Läs hela inlägget »

Jag är en kvinna på 65 år som gått hos Anette i drygt 1 1/2. Jag har under 15 år haft mycket problem med min hälsa.
 Problemen har bl a varit dåligt fungerande mage, yrsel och framför allt värk i kroppen. Läkarna har gett mig diagnosen fibromyalgi/kronisk värksyndrom.

 Besvären har varierat under årens lopp  men för drygt 1 1/2 år sedan blev jag akut sämre med förhöjd sänka. Samtliga leder och även bindväv blev påverkade. Jag blev även otroligt trött. Läkarnas förklaring var småinflammationer i hela kroppen och de ville behandla mig med kortison.
 I det läget sökte jag hjälp hos Anette Lüning. Hon har hjälpt mig med kostrådgivning och kosttillskott för att få min kropp i balans. Det tog drygt 1/2 år innan jag började känna av någon förbättring . I dag är jag i stort sätt besvärsfri och kan i princip göra allt som åldern tillåter. Förutom hjälp från Anette har jag gått på medicinsk qigong som bl a har hjälpt mig att få tillbaka rörligheten.
 Jag är mycket tacksam, med känslan av att ha fått livet tillbaka. Min särbo har sagt att det är näst intill ett mirakel. Själv är jag en skeptiker men jag har svårt att se att det kan vara något annat än Anette och qigongen som hjälpt mig.


 Ett stort Tack
 Lotta Esaiasson
 Malmö

Läs hela inlägget »

SVT berättade den glädjande nyheten att genom att byta halvfakrikat mot egenlagad, ekologisk mat gick sjukskrivningarna hos personalen ned från 3,5 till 0,8 procent.

Det som började som en oro, det vill säga att laga maten själva med ekologiska råvaror utan att öka kostnaden eller tiden, blev istället en succé. Både personal och patienter är nöjdare och framför allt friskare! Läs och se inslaget här:
http://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/sjukhusmat-fran-grunden-ett-lyft-for-bade-patienter-och-personal

Läs hela inlägget »
Föreläsning på Stabil Styrka i Helsingborg
Föreläsning på Stabil Styrka i Helsingborg

Vad ska vi äta - egentligen? Det var temat på föreläsningen som Heidi från Lüning Näringsklinik höll på träningsstudion Stabil Styrka i Helsingborg härom dagen.

Just nu matas vi med mycket information från media om mat, information som man ibland får ta med en nypa salt. Vi behöver bli bättre på att lära känna vår egen kropp och att lyssna till den.

Vi pratade om gluten, mjölkprodukter, socker, kött samt vegetariskt och det var en kväll med utrymme för att kunna ställa alla de frågor man önskade. Jätteroligt att få vara där och stort tack till Mats! Även stort tack till Edura som sponsrade med produkter som vi kunde bjuda på!

Visar hur enzymer påverkar nedbrytningen av mat
Visar hur enzymer påverkar nedbrytningen av mat

Om ditt företag eller förening är intresserade av att boka en föreläsning så kan ni höra av er till info@luningnaringsklinik.se  Vi anpassar tema och nivå utifrån ert önskemål.

Läs hela inlägget »
Etiketter: föreläsning
Blev frisk från hypotyreos med ändrad kost och livsstilsförändringar
Blev frisk från hypotyreos med ändrad kost och livsstilsförändringar

Therese, 43 år blev frisk från sin hypotyreos med ändrad kost och livsstilsförändringar berättade Expressen i sin söndagsbilaga igår. Therese kunde tack vare sina förändringar sluta med sin medicin Levaxin för sköldkörteln.

Det är så roligt att kosten och näringens betydelse får allt mer uppmärksamhet och att det skrivs om de faktiska resultaten som det för med sig. Många kan säkert känna igen sig i hennes besvär: trötthet, värk i kroppen och en dimma i huvudet. Vi näringsterapeuter finns där för er och kan hjälpa er rätt tillbaka till hälsan. Dela gärna med er till oss av just era framgångshistorier!

Läs hela inlägget »
Etiketter: hypotyreos